Международният валутен фонд (МВФ) предрича катастрофална година за световната икономика. Конфронтирани

...
Международният валутен фонд (МВФ) предрича катастрофална година за световната икономика. Конфронтирани
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Изправени сме пред най-тежката криза след Голямата депресия

 Международният валутен фонд (МВФ) предрича катастрофална година за международната стопанска система. " Конфронтирани сме с невиждана рецесия ", съобщи шефката на МВФ Кристалина Георгиева. " Но не се колебая, че ще се оправим с това предизвикателство ", добави Георгиева. Обнадеждаващо е, съгласно нея, че държавни управления по целия свят към този момент са въвели ограничения за финансово стимулиране в размер на 8 трилиона $.

" Най-тежката рецесия след Голямата меланхолия "

Идния вторник МВФ ще оповести съответните си прогнози за международната стопанска система. Но по думите на Георгиева, светът е изправен пред най-тежката икономическа рецесия след Голямата меланхолия от 30-те години на предишния век. Пандемията от ковид ще направи международния напредък внезапно отрицателен, предупреди Георгиева.

Само преди три месеца МВФ предвижда напредък допълнително от 160 страни. Днес прогнозата е за съществено стесняване в над 170 страни.

" Може да стане и по-лошо "

Ако през втората половина на годината стопанската система още веднъж проработи, можем да чакаме най-малко отчасти възобновяване. " Но това е една извънредно несигурна прогноза ", смята Георгиева. По нейните думи, " може да стане и по-лошо ". В момента всичко зависи от продължителността на пандемията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР